УПРАВЛІНСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСУВАННЯ СУБ’ЄКТІВ АГРАРНОГО ГОСПОДАРЮВАННЯ - Слюсаренко, Сергій Вікторович (Наукові записки. Серія: Право, 2023)
У статті сформовано поняття та розкрито зміст управлінської діяльності із забезпечення фінансування суб’єктів аграрного господарювання. Визначені суб’єкти, механізм, види та форми управлінської діяльності із державної підтримки фінансування суб’єктів аграрного господарювання. Розкриті функції управління суб’єктом державного сектору економіки. Встановлено, що сучасне державне управління фінансами охоплюється різними прийомами та способами управлінської діяльності, що не виключає застосуванням заходів владного впливу з боку публічної адміністрації й передбачає процес втручання держави при мобілізації, розподілу і використання фінансових коштів та здійснення фінансового контролю. Це у свою чергу вимагає від виконавчих органів здійснення різноманітних управлінських дій, мета яких полягає у впорядкуванні та узгодження дій суб’єктів і об’єктів органів виконавчої влади, покликаних забезпечити публічними фінансами суб’єктів аграрного господарювання, в обсязі їх повноважень та порядку визначеному законом.