НАЦІОБЕЗПЕКОЗНАВСТВО В СИСТЕМІ НАУК - Терзі, Олена Олександрівна (Наукові записки. Серія: Право, 2023)
У статті досліджуються проблеми закономірностей забезпечення національної безпеки, а також внутрішньої будови нового міждисциплінарного напряму науки про національну безпеку – націобезпекознавство. Проведено аналіз останніх досліджень і публікацій, присвячених націобезпекознавству як окремого наукового напряму. Зазначено, що дана наука зосереджена на розгляді питання про те, як утворюється система національної безпеки і що вона собою являє. Встановлено, що націобезпекознавство перебуває на етапі становлення. Наголошено на особливе значення та актуальність системи знань про національну безпеку в сучасних умовах, яка має на меті пояснити зародження, існування та розвиток системи національної безпеки, виникнення загроз, їх передбачення та нейтралізацію. Проаналізовано місце націобезпекознавства в системі наук та його зв’язок з основними групами юридичних наук.