ДОДАТКОВА ВІДПУСТКА У ЗВЯЗКУ З ДИСМЕНОРЄЄЮ: ДОСВІД ЗАРУБІЖНИХ КРАЇН - Романова, Вікторія Андріївна; Шуляка, Яна Володимирівна; Свічкарьова, Ярослава Віталіївна (Наукові записки. Серія: Право, 2023)
Стаття присвячена розкриттю однієї із важливих питань сучасного трудового права - поліпшення правового становища жінок в трудових правовідносинах. На сьогодні питання міжнародно-правового регулювання праці жінок набувають особливої уваги. Метою світового товариства є вдосконалення та розвиток міжнародно-правового регулювання жіночої праці, яка є передумовою боротьби з дискримінацією, расовими відмінностями, безробіттям, бідністю, соціальним статусом, нерівністю тощо. На сьогодні в багатьох зарубіжних країнах існує передовий досвід надання дадаткових гарантій працюючим жінкам. Саме тому обрана тема дослідження є надзвичайно актуальною на даний момент через низку суттєвих умов, зокрема через прийнятий Україною курс в напрямку входження до Європейського Союзу. Практичне значення полягає висновках про доцільність запозичення прогресивного досвіду зарубіжних країн щодо надання додаткових гарантій працюючим жінкам. Дослідження проблематики з вказаного питання може слугувати поштовхом для підвищення рівня забезпечення встановлених нормами внутрішнього законодавства гараній працюючим жінкам.