СУТНІСТЬ ПРАВОВОГО МЕХАНІЗМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАКОННОСТІ У ТРУДОВИХ ВІДНОСИНАХ ЗА УЧАСТЮ СУДДІ - Дашутін, Ігор Володимирович (Наукові записки. Серія: Право, 2024)
Стаття присвячена з’ясуванню сутності правового механізму забезпечення законності у трудових відносинах за участю судді в Україні. З урахуванням наукових напрацювань українських вчених автором уточняється юридична сутність правового механізму та механізму в праві, на підставі чого резюмується, що механізм забезпечення законності у трудових відносинах за участю судді виявляється у двох видах – абстрактному (ідеальному) та конкретному (той, який діє в практичній дійсності). Зазначається, що правовий механізм забезпечення законності у трудових відносинах за участю судді діє в межах трудо-правового режиму законності у сфері праці. Обґрунтовується позиція, відповідно до якої правовий механізм забезпечення законності в трудових відносинах за участю судді коригується механізмом правового регулювання забезпечення законності у таких правових відносинах, а також правовим механізмом забезпечення прав працівників. Автором дається визначення поняттю «правовий механізм забезпечення законності у трудових відносинах за участю судді», а також окреслюються основні специфічні риси, які є властивими такому правовому механізму. У висновках до статті узагальнюються результати проведеного дослідження.