ТРАНСФОРМАЦІЯ ІНСТИТУТУ СУДУ В УКРАЇНСЬКОМУ СУСПІЛЬСТВІ - Дракохруст, Тетяна Вікторівна (Наукові записки. Серія: Право, 2023)
У статті досліджуються ключові аспекти процесу реформування судової системи в Україні та його вплив на суспільство. Автор аналізує історію розвитку судової системи, починаючи з моменту незалежності країни, та розглядає етапи реформ, які були впроваджені з метою поліпшення судочинства та забезпечення правосуддя. Стаття зосереджується на ключових напрямках трансформації, таких як створення антикорупційних органів, підвищення професійності суддів та забезпечення їх незалежності. Особлива увага приділяється взаємодії судової системи з громадськістю, ролі громадських організацій у сприянні судовим реформам та забезпеченні прозорості судового процесу. Автор розглядає виклики та досягнення, з якими стикається процес трансформації суду, а також визначають можливі перспективи розвитку судової системи в Україні. Ця стаття служить важливим джерелом для розуміння динаміки змін в інституті суду та їх впливу на правову систему та суспільство в цілому.