ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНІ ПРОЦЕСИ В УКРАЇНІ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.36550/2522-9230-2022-12-217-221

Ключові слова:

фінанси, економічна безпека, воєнний стан, фінансово-економічні заходи, фінансово-економічні процеси

Анотація

Рішення про введення воєнного стану стає своєрідним ричагом до змін в державному регулюванні фінансово-економічних процесів. Введення воєнного стану для економіки означає додаткову концентрацію всіх існуючих у країні фінансових та нефінансових ресурсів на програмах фінансово-економічного захисту країни. І абсолютно логічно очікувати на перегляд державного бюджету, скорочення всіх програм, спрямованих на необоронні цілі – медицину, освіту, збільшення пенсій, мінімальних зарплат тощо.
Відзначено, що сьогодні вітчизняна економіка дедалі очевидніше стає одним з пріоритетних фронтів, який визначатиме як подальший перебіг військових дій, так і спроможність нашої держави успішно відбудовуватись після їх закінчення, запорукою успіху стає значною мірою спроможность управлінців різних рівнів сформувати дієві та ефективні стратегічні плани та забезпечити ефективність їх практичної реалізації, включаючи своєчасне виконання окреслених прикладних завдань та управління фінансово-економічними процесами. Але без адекватних дій з боку влади, що полягатимуть у впровадженні відповідних інструментів економічної політики, значний потенціал повоєнного відродження може бути нівельованим.
Враховуючи зазначене, ми можемо спостерігати, що уряд вже в екстреному порядку запровадив низку важливих регуляторних новацій, покликаних зменшити фіскальне навантаження на бізнес та стимулювати розвиток малого підприємництва. До того ж, відбулась певна лібералізація законодавства. Окреслені заходи з лібералізації економіки свідчать, що в уряді чітко усвідомлюють прямий взаємозв’язок, який існує між ступенем економічної свободи і темпами економічного розвитку.
Більше того, слід відзначити і навіть наголосити на тому, що започатковані зміни повинні не лише продовжуватися, але і посилюватися на повоєнному етапі. Тому, вже сьогодні варто формувати стратегію повоєнного економічного розвитку України, орієнтовану на її максимальну дерегуляцію та демонополізацію. Слід зберегти та розвинути започаткований курс на мінімізацію регуляторного впливу владних інституцій на операційне функціонування економіки.

Посилання

Беднарчик Х. Модульная система непрерывного профессионального образования / Хенрик Беднарчик. СПб, 1999. 260 с.

Каплун А. Реформування системи професійної освіти в Україні і Польщі. С.440-444. URL: http://enpuir.npu.edu.ua/bitstream/handle/123456789/8261/2_Tom_Forum.pdf?sequence=1&isAllowed=y#page=440

Грень Л.М. Державне регулювання якості професійно-технічної освіти: аналіз стану розвитку проблематики. Державне управління у сфері цивільного захисту: наука, освіта, практика: матеріали міжн. наук.-практ. Інтернет-конференції, м. Харків, 19–20 квітня 2018 р. / за заг. ред. В.П. Садкового. Х.: Вид-во НУЦЗУ, 2018. 278 с.

Інтеграція вищої освіти України в Європейський освітній простір: досвід академічної мобільності між Україною та Європейським Союзом: [метод. посіб.]. К.: Ін-т електродинаміки НАН України, 2016. 78 с.

Грень Л.М., Лола Н.М. Державне управління системою професійно-технічної освіти України: використання міжнародного досвіду. Методи та форми управління соціально-економічним розвитком держави : матеріали міжн. наук.-практ. конф.. Дніпро : НО «Перспектива». 2019. C. 89–92. URL: http://repository.kpi.kharkov.ua/bitstream/KhPI-Press/57620/1/Hren_Derzhavne_upravlinnia_2019.pdf

Понад 2 тис. учнів із Фінляндії та України взяли участь у «відкритому освітньому кафе». URL:https://mon.gov.ua/ua/news/ponad-2-tis-uchniv-iz-finlyandiyi-ta-ukrayini-vzyali-uchast-u-vidkritomu-osvitnomu-kafe

Kształcenie zawodowe w wybranych krajach Europy Opracowanie Beata Płatos. Maj 2008. 15 р. http://eurydice.org.pl/wp-content/uploads/2014/10/ksztalcenie_zawodowe.pdf

Downloads

Номер

Розділ

АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ВИПУСКУ